Klarte ikke løgndetektor

1. céltalan szórakozás, ún. "butaságok" (gyakran bennfenntes, emiatt élvezhetetlen jelleggel)___________ 2. hasznos rész: yves/ív nyelvlecke: elmélet az alapoktól. yves/ív -ABC, dialógusok, olvasmányok igény szerint. feladatgyűjtemény tervbe véve. , valamint: "Mi is az az yves/ív?" -egy kis történelem, a kezdetektől napjainkig. Tagok, szimpatizánsok, élő beszélők névsora____________ 3. papagájkultusz

Friday, September 02, 2005

egykisezegykisaz


1. na, remelem, itt mar folismertek. azert kell ilyet folrakni, mert
-melankolikus a hangulatom a kozelgo eszakrahuzodas mian
-pali - szulinapkor jol jon celebralni
-egyfajta "ilyen-volt-ilyen lett" kepsorozatot tervezek, hajlevagatas elott es utan, ami mar aszittem, vegre ma lesz, de megin' ugy nez ki, nem, de legkesobb jovo het elejen-kozepen. szoval addig begyujtok ide egy-ket emblematikus hosszuhaju kepet
-no meg persze kedvezo szinben akarom magam feltuntetni, ha mar ilyen csufos kudarc volt az elozo kepsorozat. azaz: ha a trefas-verzio bebukott, most megprobalok nokent, mitobb asszonykent ervenyesulni ebben a kegyetlen, buktatokkal teli blogtarsadalomban.
2. fuuuuuuuuuuuuuu, de HOSSZU, igaz?
na, csak varjatok ki a jovo hetet... (amugy nem tom, miert fektetett, es nem tom, hogy kell elforditani. POKI!)

3. viva la yves!!!!!! megultuk tegnap, meg biza', bar probaltak kitolni velunk az imperialista-kapitalista-zsido-kommunista-marxista-cigany-neger-nyomorek-buzerans-globalista osszeeskuvok, egy kis kerites formajaban, amit felujitas urugyevel helyeztek a mi szeretett arturunk szobra kore. de minket sem olyan fabol faragtak, h ezaltal tavoltarthatok lennek idealunktol, gorgeytol. nehany eleteros, egeszseges(magyar) ferfitarsunk szorgalmazasara besurrantuk, majd melto mod megunnepeltuk a dupla evfordulot (milyen erdekes, h pali pont 25 evvel idosebb az yves-nel).


mindjart csatolnek is egy kisebb nyelvlecket, melynek cime:
SZAVAK, AMIK VELETLENUL RENDHAGYOAK
vannak olyan szavaink, amelyeket a kezdet kezdeten, amikor yves-tudasunk a mainal sokkalta docogosebb vala, elferdulenek ama forditasok soran. grammatikailag helytelen voltukat azonban nem ritkan csak evekkel kesobb fedeztuk fel, de addigra mar annyira beepultek a napi szohasznalatba, h azt mondtuk: ej, maradjanak ok csak igy, hiszen mi igy ismertuk meg, igy FOGADTUK EL OKET; OLYANNAK, AMILYENEK.
nem sok ilyen szo van, s ezekbol sem sok fog eszembe jutni, de ime:

PUPSZI: a magyar taxi szo helyes yves-forditasban tupszi lenne. mi viszont ugy megszerettuk a pupszi szocskat, hogy ma mar keptelenek lennenk megvalni tole
UBSZUFOKET: a magyar abszolut szo valojaban ubszokefut lenne, de mi mar evek ota csakis az ubszufoket-et vagyunk hajlandoak kiejteni a szankon

ahogy igertem, tobb nem is jut eszembe.
de ezt tanuljatok meg. kulonben iszonyu ideges leszek. mar a gondolattol, h esetleg nem tanuljatok meg oket, nagyon felhuztam magam, az istenit.

9 Comments:

  • At 4:02 AM, Blogger Virtualista said…

    Most esett le, hogy nagyvágásra készülsz. Tényleg nagyon hosszú, és ráadásul állati szép is. Miért vágatod le? Életed egyéb részében bekövetkező változásokat követendő? Vagy netán unod?
    Viszel mintafotót vagy elmondás alapján vágatsz?

     
  • At 4:25 AM, Blogger iszting said…

    tudod, doram (dokerum), ferjeink szakkorblogon elhiresult mottojat kovetve: JOBOL IS MEGART A SOK -alapon. sokat szenvedtem, mire ilyen lett, most meg -mar jo ideje- azon szenvedek, h miert ilyen. ennek kapcsan be kellett latnom, h (szamomra, legalabbis) nem letezik AZ abszolut jo frizura, tehat, ha levagatom felhosszura, egy ido utan megunom es rovidet, v hosszut akarok, ha rovidre, egy ido utan majd hosszut fogok akarni, es igy tovabb. azaz nagyjabol mindegy, milyen haja van az embernek, most viszont mar honapok ota meg akarok szabadulni tole, ami -ertelemszeruen- a legbiztosabb jele annak, h akkor jo lesz nekem, ha nem lesz, hiszen nyilvan nem veletlenul akarom/erzem ezt igy. fu, kicsit bonyolult igy visszaolvasva, remelem, erted. csak azert tarthatott eddig (is), mert meg soha nem volt ilyen hosszu es valamifele ostoba ragaszkodast ereztem iranta.
    nekem unokatesom (aki multkor volt irorszagos-szakkoron+a bulin is) mesterfodri, ugyhogy ez egy szerencses helyzet, ismer engem es a hajamat mintegy 23 eve, miota o megszuletett (csakis ennek koszonheto, h egyaltalan eddig kibirtam hosszu hajjal, marmint, h o mindig vicces cikkcakkokkal meg trefakkal frissitette es legjobb tudasa szerint unalmastalanitotta azt). masreszt viszont vannak hatranyai is, pl., h tobbedszer tagadja meg kerek-perec, h rovidre vagja a hajam, aszongya, o ehhez nem asszisztal -s mindezt csupan azert, mert NEKI en nem tetszenek rovid hajjal. most tehat felhosszu lesz, de remelem, aztan majd bemereszedek, most mar ugy is mindegy-alapon es johet barmi.
    konkretan meg tudom mondani, milyen lesz: mint maxine-é a "john malkovich-menet"bol.
    most lelottem a poent es amugy is kurva hosszu lett. poki

     
  • At 5:52 AM, Blogger srac said…

    nem hajvagas tema, de a multkori kepek egyiken ugy tunik, mintha sugarban keszulne hanyni.. esetleg a lovas istvan-fele sajto klub ment eppen?

     
  • At 6:13 AM, Blogger iszting said…

    nem, laszlo, trefalkoztam, un. "ordito kompozicio"nak keszult, de mar annyian annyifelekeppen ertelmeztek, h tulajdonkeppen igy meg nagyobb muveszi teljesitmenynek erzem tettemet, a kepet pedig atkeresztelem "hanyas-kosareves-meditalas-egy-obudai nyaresten" -re.
    tessek a p.m.sz.-et is frissiteni (bar lehet, h kozben pont megtortent, 1-2napja mar nem neztem), ezenkivul: a cimbol kiindulva nyithatnank ujabb vitaestet is, ugyanis sejteni velem, mire utal az; volt egy beszelgetesunk jopar eve az ikea-kinalatrol...jol TEVEDEK (ZSENIALIS KIFEJEZES, DRAGA="DRAGA" MATEKTANARNOM HASZNALTA MINDIG)?
    i

     
  • At 6:29 AM, Blogger srac said…

    a pmsz egy ironikusnak alcazott megis szentimentalis cime egy szamnak, amit kenyeres u-i lakasunkban irtam, mikozben a nemitott tv-n egy klip ment amiben egy no egy nagy piros szivvel jarta a varost...
    ikeas vitara emlekszem amugy.. ;>
    (mindig ezek a disputak, ingrid, mindííííg :)

     
  • At 7:07 AM, Blogger iszting said…

    oh, baki, o-la-la (na tessek, a francia verem)! nehez beismernem, h meg en is tevedhetek, de a tovabbi okoskodastol meg ez sem tantorit el, megpedig: a videoklip, ami teged megihletett: roger sanchez. ez olyan tipusu lexikalis tudas, amire csoppet sem vagyok buszke, pl. britney osszes szamat is ismerem, szornyu, h ilyen dolgok foglaljak az ertekes helyet az agyamban...
    amugy remelem, nem kotekedessel vadolsz, fuci:-) vitazni most annnnnnnnyira trendi! vagy ahogy te mondanad: it's sooooo hot right now.
    i

     
  • At 8:27 AM, Blogger srac said…

    azer mer tegnap veletlenul azt mondtam "out of nowhere"? kicsuszott a szamon nna. van ilyen boney-m. kotozkodni pedig mindig jo...

     
  • At 3:13 PM, Blogger iszting said…

    nem, nem azert, de erdekes, h minden szavadra emlekszel:-)
    valojaban a candide-idezet juttatta eszembe...de az is biztos, h amugy is eleg sokszor szolalsz meg angolul.
    de ezt nem ugy irtam, h baj:-)

     
  • At 9:13 AM, Blogger iszting said…

    liebe dokerpu (es mindenki mas),
    ez orulet! felhivnam a kedves tarsak-baratok-yvestarsak figyelmet, h dokerpu NEM azonos dokeruval, s hogy mindez mit jelent? majd megmondom en (jo, mi, laci;-)?): nem mast, minthogy uj yves-tanuloval bovult korunk, mitobb egy kulsos yves-tanuloval. kitort tehat az yves barati tarsasagunk szukos igajabol (kis kepzavar), hogy imigyen vilagkoruli hodito utjara indulhasson! OH, YEAH!
    szivesen szaporitanam tovabb a szot, am nem tehetem, mert var a hajvagas, aztan meg a juco-dora-laci-zoldek...ah, miket beszelek, hiszen ezek eppen onok, a mi komaink -a tobbieknek majd irunk beszamolot a tropusi jucoasszony latogatasarol az anyafoldon.
    dokerPu, ellatogattam oldaladra, hajra, csak igy tovabb, es magad is tapasztalni fogod; a blogiras vidam dolog. sot, egyfajta addikcio.
    viszhall mindenkinek: frau v-m

     

Post a Comment

<< Home